Tommi Pääkkö ,

Yhteenveto etenemisestä

Blogin päivitys tuntuu olevan aika hidasta, mutta eteneminen remontin suhteen on nopeampaa. Joten tässä taasen yksi yhteenveto remontin tämänhetkisestä tilasta.

Pesutilat etenevät

Pesutilojen remontointi etenee lupaavasti. Edellisestä kerrasta edistystä on tapahtunut huomattavasti. Pöntön sijainnin päättämisen jälkeen kaivoimme viemäriputket esille noin metrin syvyydestä. Tämän jälkeen putkimies kävi uusimassa palan putkea ja veti uudet lattiakaivot paikalleen. Saunaan tulee kuiva kaivo, pesuhuoneen kaivo siirtyi lähemmäksi tulevaa suihkua ja puku/kodinhoitotilaan tuli yksi kaivo lisää.

Samalla vedettiin uudet vesiputket suihkulle, pöntölle, lavuaarille, pesukoneelle ja muulle kämpälle. Saatiin pintavedot pois kauhistuttamasta näkymää. Tämän jälkeen hiekkapinta tasattiin ja eristeeksi kasattiin 10 senttiä finfoamia. Kuulemma lämpö pysyy paremmin pesutilojen puolella. Viimeisimpämä lattiasta ylöspäin oli ilmestynyt raudoitus ja lattialämmitysputket. Pannuhuoneen puolelle oli tullut jakotukki, joten lattiat saa mukavuuslämpöön eikä sinne tarvitse syöttää patteriverkoston 80-asteista vettä.

  

Seinien osalta eristys oli valmis ja höyrysulun viimeistely oli menossa. Kattoon oli ilmestynyt kaksi uutta kattopalkkia, oikeastaan vain pari uutta pätkää. Lisäksi piippu oli vuorattu villalla. Käytännössä tämä oli mahdotonta edellisten tuolien kanssa. 

Sähköä reikään

Sähköjen vedon suhteen aloin omatoimiseksi. Keskus siirtyy eteisestä työhuoneeseen joten jollakin aikavälillä sähköt menevät uusiksi kokonaan. No ei voi mitään. Siispä kävin hakemassa nipullisen piuhaa ja hyvän kaverin vetämään sähköjä. Pariin otteeseen ollaan nyt vedetty sähköjä kytkentävalmiuteen. Toinen on juossut alakerrassa ja toinen on pomppinut yläpohjassa. Vielä olisi jokunen sata metriä sähköä ja dataa vetämättä. 

Uskomaton määrä piuhaa, kun kaikki pitää vetää keskuksen ja X10-moduleiden kautta. Ja vaikka joku rasia ei modulia kaipaisikaan niin vedätän sen varalta keskukselle. Ei sitä ikinä tiedä. Toki noita rasioita ja valoja on niputettu yhden modulin taakse ja 5x1.5:llä pyritty vetämään mahdollisimman paljon. Mutta siltikin piuhamäärä on suuri.

Toivottavasti kohtapuoleen saadaan päätettyä olohuoneen valaistus. Kattojen koolaus päästään aloittamaan ja datapiuhojen vedon jälkeen saadaan olohuoneen seinäkin umpeen. Valaistuksesta on tulossa seuraava vessanpönttö, joka oli meidän itkumuuri. Mutta pöntön paikka on valittu joten toivoa tässäkin on.

Lattia kasaan, karmit pois

Olohuoneen lattian sain viimein kasattua valmiiksi. Tai yhtä lautaa vajaa se on. Mutta sillä ei vielä ole kiirettä, ehtii katsoa ennen hiontaa. On se kiva, kun joku osa valmistuu omissa käsissäkin. 

 

Tämän vastapainoksi vanhat karmit saivat kyytiä. Uusia en vielä ole saanut paikalle mutta lupaavalta silti näyttää. Kaikkien oviaukkojen korko laitetaan samaan korkeuteen, joten keittiön kohdalla joudutaan tai saadaan tiputtaa pikkasen alaspäin.

Siiv siiv siivotaan

Välillä on myös pakko siivota. Jottei ihan koko katu-uskottavuus menisi niin tämä oli sellaista miehistä siivoamista. Argh! Eli kaatopaikkakuormia on tullut ajettua. Piha näyttää aavistuksen siistimmältä. Mutta vain aavistuksen. Suuri puuläjä on häipynyt mutta kivi-betonikasa vielä on. Toivon mukaan tuo läjä on poissa ennen muuttoa. Muutosta puheenollen juhannus vaikuttaa lupaavalta mutta tiukalta aikataululta.

Kommentit (0)

Allowed tags: <b><i><br>Add a new comment: