Tommi Pääkkö ,

Remontinaloitus kovalla sykkeellä

Perjantai-illasta 1.4 kävimme koko perheen voimin (pl. koirat) katsomassa tulevan kotimme tilannetta. Paikalle saapuivat avustamaan remonttifirman miehet lähinnä konsultoimaan mistä purkaa ja mitä varoa. Myös isäni saapui "apumiehen" roolissa kuuntelemaan ohjeita ja vinkkejä. Korvapari lisää ei ikinä ole liikaa. Ohjeet saimme ja pienen odottavan jännityksen valtaamana sitten nukahdin kotona sänkyyn.

Aamusta kello 8.50 käynnistyi pihasta valkoinen Nissan Micra, lainassa pikkusiskolta. 1.äkäinen kone siirsi täpötäyteen pakattua autoa kohti raksaa. Vähän ennen määränpäätä huomasin, että minulta puuttuu remonttihanskat. Kuinka ollakkaan melkein naapuriin oli avattu uusi rautakauppa, joten vilkku oikeaan ja liittymästä rautakaupan pihaan. Uudet hanskat käteen ja matka jatkui kohteeseen. Kello 9.15 Micra pysähtyi autokatokseen ja hieman täpinöissään oleva mies aloitti auton tyhjentämisen.

Remonttimies valmiina hommiin

Eihän sitä remonttia voi tehdä ilman remonttiradiota. Niinpä se tuli ekana laitettua keittiöön. Poppikset päälle ja saunaa purkamaan. Lauteet olivat aika hyvin laitettu kiinni. Ja minä unohdin sen vääntimen kotia. No käsipelillä sitä ennenkin on noita irrotettu. Muutaman ruuvin irroitus oli kohtalaisen kova urakka mutta lopulta lauteet uskoivat miestä ja lähtivät irti. Loppupäivän agendana oli sitten saunan ja pesuhuoneen pintamateriaalien purku.

Pukuhuone Pesuhuone Sauna

Saunasta sain purettua kaikki paneelit ennen kuin loppuperhe koirien kanssa saapui paikalle. Ja melko pian saapui apumieskin, mukanaan kahvinkeitin ja mikro. Päivän aikana vaimo kaitsi lasta, purki olohuoneen kattolistoja, keitti kahvia ja passasi remonttipaikalla vierailevia. Minä ja isä saatiin purkaa rauhassa saunaa ja pesuhuonetta. Illan lähestyessä väki väheni ja remontti eteni hyvää vauhtia.

Lauantain saldo

Lauantaina purettuna oli sauna, pesuhuone ja pukuhuone lähes kokonaan. Poikkeuksena pesu- ja pukuhuoneen kattopanelit, jotka jätettiin paikalleen vesiputkien takia. Myös paremmin kiinni olevat pesu- ja pukuhuoneen laatat jäivät purkamatta. Eli tekemistä jäi ihan riittämiin. Positiivisena yllätyksenä oli se, että vaikka pystyt ja karmit olivat pääsääntöisesti valussa niin yhtään mätää tai lahoa ei löytynyt. Laatan paksuuskin oli alustavien tutkimusten mukaan vain reilut 5 senttiä ennen vesiputkia. Tämä jonkin verran helpottaa laatan piikkausta.

Saunan katto Pesuhuone Saunan seinä

Sunnuntaina kaatuu seinä

Sunnuntai-aamu alkoi ankeasti. Edellipäivän vajaa 11 tunnin purku-urakka tuntui kehossa. Aamupalan jälkeen keho oli käynnissä ja koko perheen voimin lähdettiin purkuhommiin. Tämän päivän tavoitteeksi asettui olohuoneen seinä. Joten ei muuta kuin purkuhommiin. Vaimo heilutti lekaa lastulevyjä kohti ja minä koitin sievästi irroitella vaatehuoneen lattialankkuja. Samalla irroitettiin olohuoneen katto. Muutama tunti myöhemmin lattia oli irti, katto paljaana ja seinän lastulevytkin olivat suurimmaksi osaksi historiaa.

Olohuone Seinä purettu Olohuone2 olohuone2 puretu

Apumiehen saapuessa paikalle pääsimme siirtämään lastulevyjä ulos. Tässä vaiheessa alkoi rakennusmestarin (tyttäreni) käytös hieman ilmoittelemaan väsymyksestä. Tai sitten kyseessä oli ujostelua ukin suhteen. Joka tapauksessa vaimo lähti ulkoiluttamaan, tai oikeastaan kävelyttämään koirat. Isän kanssa aloitimme seinän pystyjen kaadon. Ja rakennusmestari seurasi vierestä mielenkiinnolla. Vaimon tultua koirien kanssa takaisin puettiin tyttö ulkovaatteisiin ja vaimo lähti tytön kanssa kotia. Isän kanssa viimeistelimme seinän purun poistamalla makuuhuoneen ja vaatehuoneen välisen oven karmit ja olohuoneenpuoleisen lastulevyn.

Kokonaissaldo

Eka purkuviikonloppu meni oikeastaan älyttömän hyvin. Jotenkin olin odottanut että tähän pisteeseen pääsy olisi tuonut enemmänkin yllätyksiä vastaan. Ja että aikaa olisi mennyt enemmän. Kaikkinensa purettuna on nyt noin 20 tunnin verran. Paljonhan tuossa on vielä edessä ennen kuin voi remonttifirmaan soittaa ja pyytää heitä aloittamaan pesutilojen kasaus. Mutta kaikkinensa talon rakenteet ovat omaa ennakkopelkoa paremmassa kunnossa. Työlaatan päällä on piki, laattaa vasten ja valussa ollut puutavara on tervettä ja hyvälaatuista eikä mistään ole löytynyt kosteutta tai epämiellyttäviä hajuja.

Kommentit (0)

This thread has been closed from taking new comments.