Tommi Pääkkö ,

Olipa kerran saunan seinä

Olipa kerran saunan seinä. Seinä oli muurattu 43 vuotta aikaisemmin sen ajan oppien mukaan. Rappausta seinässä oli vähintäänkin riittävästi. Seinään sattui nojaamaan vajaa kaksimetrinen heiveröinen insinööri, joka muutama kuukausi takaperin oli ostanut talon. Seinä murtui. Ja kuinka ollakkaan, seinän tuomioksi tuli purku. Leka heilui, piikki paukutti ja kome miestä kiikutti viimeisetkin seinän rippeet ulos kivikasaan. Se oli sen seinän loppu se. Tällä tarinalla ei taida olla opetusta.

Todennäköisesti tuo kyseinen seinä ja sen alla oleva antura olivat viimeiset asiat talossa, jotka saivat piikkiä tämän remontin yhteydessä. Muutenkin purkuhommat lähestyvät loppua ja kasaaminen saa kohta alkaa. Remonttifirman kanssa olisi tarkoitus pitää konsultaatiohetki seuraavista askeleista. Eli putkien vaihto ja eristys jonka jälkeen lattialämmitys ja vesiputkien veto.

Materiaalihankintoja

Tänään sain hankittua väliovet, kattopaneelit ja lattialaudat. Remontti on edennyt siihen vaiheeseen, että rahaa saa laittaa enemmän kiinni. Ihan kivahan tuo oli ostoksilla käydä sillä se meinaa että tämä projekti (tai ainakin osaprojekti) loppuu jossakin vaiheessa.

UPS:n lähetin pitäisi tuoda huomenna Intellihomen paketin, jossa tilatut X10-palikat ovat. Sen jälkeen ajattelin katsella sähkärin kanssa noita laitteita ja miettiä miten ne asennetaan. Samalla pitää käydä läpi valokuvioita. Tai lähinnä valojen asennuspaikkoja ja niiden järkevyyttä.

Kunhan vielä sähkölaitokselta ottaisivat yhteyttä meidän liittymäkaapelin iästä. Neljä soittoa, joista yhteenkään ei ole vastattu saivat riittää. Laitoin sähköpostia asiasta. Pitää varmaan kohta olla yhteydessä uudestaan. Sais vähän selvyyttä, että kuinka paljon kalliimmaksi koko sähkötaulun uusiminen tulee verrattuna nykyiseen suunnitelmaan.

Kommentit (0)

Allowed tags: <b><i><br>Add a new comment: