Tommi Pääkkö ,

Homma etenee vaikka nokalleen kaatuis

Maanantai-ilta meni elpyessä. Valinta oli tietoinen, sillä viikonlopun puristus oli kohtalaisen kova keholle. Lisäksi tuota purkamista ei pesutilojen osalta kovin paljoa pysty tekemään ennen kuin piikin saa lainaan. Ja sitä taas ei kannata vuokrata ennen viikoloppua. Muuten tuota purkamista on jäljellä viikonlopun etenemisen johdosta kohtalaisen vähän. Kokoajan on itselle hoettava, että muista rajaus remontin suhteen. Muuten lähtee homma lapasesta ja purettuna on puoli taloa.

Tiistai-ilta töiden jälkeen

Tiistaina töiden jälkeen menin patsastelemaan kohteeseen. Vähän samalla siirsin nykyisestä kämpästä tavaroita varastoon odottamaan. Joskus kuuden aikaan illasta oli työkamppeet päällä ja purkurauta kädessä. Kohteena oli käytävän katto, joka irtosikin samalla nopeudella kuin olohuoneen katto. Styroksit olivat paneeleiden alla (vai yllä?) jopa kiinnitetty. Muutamasta kohtaa ne oli ankkuroitu nauloilla katon Halteksiin ja osa oli jopa osunut kattotuoleihin.

Isä tuli ennen seitsemää mukanaan rautasaha ja putkivermeitä. Ensin irtosi olohuoneen ja käytävän katosta koolaukset jonka jälkeen siirryttiin putkihommiin. Sulku kiinni ja käyttövesiputket tulpattiin pesutilojen osalta väliaikaisesti. Saa putkimies sitten vetää linjat paremmin kun sinne asti päästään. Sama tehtiin patteriverkolle pesutilojen suhteen. Siinä vaiheessa Kello olikin jo lähellä kahdeksaa. Viimeinen homma oli mitata kattopaneelin menekki, jonka jälkeen saikin laittaa kamppeet kasaan ja osoittaa rellun nokan kohti kotia.

Keskiviikon tepastelut

Keskiviikkona ajatus oli sama kuin tiistaina. Töiden jälkeen kohteeseen ja purkuhommia. Taas noin kuuden aikaan rempparadio napsahti päälle ja äänen täytti Jone Nikulan poptunti, vai mikä se nyt oli. Purettavana oli pesutilan loppukatto, kun edellisenä päivänä saatiin katosta putket tulpattua. Sen jälkeen siirryin makuuhuoneen katon purkuun. Nämä ovat toivon mukaan viimeiset kattopurut tähän remppaan. Keittiö ja toinen makkari on laskettu paneelimenekkiin mukaan ja ne samalla hankitaan mutta remontoidaan/uusitaan myöhemmin.

Loppuilta meni siivoillessa roskia. Jännitystäkin iltaan kuului, kun makuuhuoneen katto tahtoi oikeasti tulla alas kahdessa palassa. Kaikenkaikkiaan remontti on edennyt ihan kivasti, kun olohuoneremontin osalta suurin osa puruista on tehty. Perjantai-iltana käyn hakemassa piikin lainaan, joten viikonloppuna on tiedossa rankkaa menoa.

Kommentit (0)

Allowed tags: <b><i><br>Add a new comment: