Tommi Pääkkö ,

Piikki ja purku palveluksessanne

Niin vierähti toinen viikonloppu remontissa. Piikin hain isältä lauantaiaamuna ja ajelin työmaalle, jossa muu loppu perhe oli jo aloittanut remontin. Vaimo luki lehteä terassilla (tai patiohan se täälä Oulussa on). Tyttö teki kesää eli leikki lumella, vedellä ja hiekalla tehden kaikennäköistä sottaista hommaa. Koirat olivat muuten vain iloisia, niin kuin aina.

Remonttikamppeet niskaan, vähän paikan siivoamista ja pullakahvit. Sen jälkeen piikki käteen ja loput laatat veks. Tovi myöhemmin oli laatat irroitettu ja mies hiestä märkä. On se kovaa hommaa vaakatasoon piikata. Laatan piikkaus alkoi saunasta. Ja opetellessahan se meni.

Remonttiapu saapuu

Kello taisi olla jo iltapäivää (eli ei mitään hajua ajan kulusta), kun remonttiapu saapui. Isä ja veli tulivat kaveriksi. Piikkaukseen ei mahtunut enempää porukkaa, joten Team Ahma sai aloittaa rakentamisen. Niinpä illan aikana reikä olohuoneen ja makkarin välissä katosi. Ihan mukavaa oli nähdä että välillä saa kasata eikä vain purkaa. Remonttiapu joutui lähtemään lapsenvahdiksi jo seitsemän aikaan illasta. Piikkaus oli siinä vaiheessa saunan kohdalta selvä. Itse lopetin hommat puoli kymmenen aikaan illasta, kun kolmannes kylppäristäkin oli piikattu auki.

Kulma auki Osittain purettu Seinä ummessa

Sunnuntai-ilta urakkahommissa

Sunnuntaiaamuna sängystä nousi ylös kankea mies. Edellispäivän 9 tunnin piikkaus-betoninkantourakka tuntui ja ehkä jopa kuuluikin. Keho oli kipeä ja hellä joka paikasta. Aamupala nassuun ja kohteeseen. Vähän aikaa tuli tepasteluta ja suunniteltua ja sitten piikki kouraan. Ajantaju remontoinnissa katoaa täysin, joten ihan tarkkaa muistikuvaa päivän etenemisestä ei ole. Sen muistan että piikki takoi vielä unessakin. Eli paljon tuli piikattua.

Pesuhuoneen sain piikattua kokonaan ennen remonttiavun saapumista. Sen jälkeen piikkaus oikeastaan nopeutui, kun betoni siirtyi koko ajan pois, eikä työtä tarvinnut keskeyttää kantamisen ajaksi. Aikaisemmin tuli tarkistettua remonttifirman Matilta että kuinka paljon tavaraa ajetaan pois. Uuden lattian eriste-valukorkeudeksi tulee 20 senttiä joten sen mukaan edettiin. Eli hiekalle asti. Ja niin se tuli ajettua pukuhuoneen lattiaa lukuunottamatta sunnuntain aikana.

Lattia piikattu 

Muita tietoja

Pesuhuoneen lattiarakenne oli ns. sandwitch-rakenne eli alla on laatta, välissä eriste ja vesi/patteriputket ja päällä toinen laatta. Päälikerros oli keskimäärin 5 senttiä paksu verkotettu betonivalu. Välissä oli kerros styroksia ja putket oli eristetty villalla. Alin laatta oli arviolta 3-5 senttiä paksu verkoittamaton betonivalu. Tämän alla oli ohut muovi ja hiekka. Tuo alin valu oli todella pehmeää verrattuna päälykerrokseen. Vähän piikillä alkua ja loppu meni rikki lekalla heilumalla. Samalla piikattiin ovien kohdalta antura hiekan tasoon. Ja loppuun tehdään tänään illasta. Sitten olisi jäljellä betonimurskan siivoaminen hiekan päältä pois.