Tommi Pääkkö ,

Väliaikaraportti taloremontin etenemisestä

Taas on mennyt tovi, etten ole päässyt päivittämään remontin etenemistä tänne. Syy yksinkertaisuudessaan on työn määrä. Niin päätyössä kuin harrastamisessakin. Tai oikeastaan tekosyitähän nuo ovat, ei tämä vaatisi kuin kymmenisen minuuttia kirjoittamista. Tässä kuitenkin yhteenvedettynä tapahtumat tähän asti.

Eristeet liikenteeseen

Pääsiäinen alkaa Peellä, ja samalla kirjaimella alkoi moni muukin sana perjantaina iltapäivästä. Löysin itseni yläpohjasta. Ja siellä oli liikkumavaraa parhaimmillaan jopa metri pystysuunnassa. Ihan riittävästi 1,9 metriä korkealle kaverille. Seinän vieressä korkeutta taisi olla jotain 20 senttiä. Ja muhaa siellä oli aivan ja riittävästi. Kattotuolien jako oli muuten n. 50 senttiä. Sanalla sanoen ahdas paikka.

  

Siinäpä se viikonloppu sitten vierähti. Perjantai-ilta ja lauantai-päivä kokonaisuutenaan. Mutta muhat saatiin pois, osa tiputettua ja osa siirrettyä muualle yläpohjaan. Suojaimista huolimatta tuliaisena oli aivan uskomaton yskä, joka sitten vaihtui flunssaan. Ja tuli todettua sekin, että vaikka tuo muha on pakkautuneena noin 15 senttiä korkea niin siirtäessä se yllättäen laajenee ja vie ainakin tuplasti tilaa. Ja kuvana pöllyää todella paljon. Eikä työtä helpottanut se, että lämmin peltikatto nosti yläpohjan lämpötilan varmasti päälle 25 asteen. Onneksi veli pääsi kaveriksi sillä homma hoitui kahdestaan paljon nopeammin.

Maanantai kului pesuhuoneen kattolautoja poistaessa. Ja flunssaa kärsiessä. Mutta katto saatiin alas ja pesutilat putsattua remppamiehiä varten.

  

Remonttimiehet aloittivat hommat

Vihdoin ja viimein remonttimiehet pääsivät aloittamaan pesutilojen kasauksen. Tai purkua siinä heilläkin vielä on, kun kengittävät ja uusivat pystyt ja perslankut sieltä. Oli vanhojen pystyjen kanssa edellinen tehnyt omaperäisiä ratkaisuja ja kaikki oli lovettu alapäästä siten että 5-lankun leveydestä vain noin puolet tuki oikeasti kattopalkkeja. Toinen puolikas oli lovettu valesokkelin kohdalta siten, että pysty meni sokkelin päälle mutta ei varsinaisesti vastannut siihen ja näin ollen tuki oli aika huono. Kengityksen yhteydessä vanhat pystyt lyhennetään alapäästä ja niiden rinnalle laitetaan uudet pystyt jotka vastaavat perslankkuun.

Pystyjen uusimisen yhteydessä ulkoseinän vahvuutta kasvatetaan aavistus, jotta saadaan uusittua tuulensuoja, eristys ja höyrysulku. Tuo kaikki tehdään SPU:n Vintti-Iitalla, jolloin rakenne on nopeasti valmis (ei sinänsä kriteeri tässä remontissa) sekä (remonttimiehemme mukaan) kestävä ja muutenkin hyvä. Tähän mennessä pitkä ulkoseinä oli kengitetty ja eristetty kokonaan, jälki oli maineen veroista.

Seinien lisäksi yksi kattotuoli uusitaan. Se paljastui kieroksi kuin... no jokaisella on oma sanontansa ja ollaanpa tässä poliittisesti korrekti vaalien jälkeen. Sinänsä hyvä, että tuo tuoli uusitaan.

Sähköjen suunnittelua

Sähkärikin kävi paikalla kattelemassa ja kertoilemassa vinkkejä. Sen verran vinkkejä saatiin että taulu pitää vaihtaa. Hankkimani X10-modulit eivät mahdu sähkärin alkuperäisen arvion mukaiseen tauluun. Myös olohuoneen valaistus on mietittävä uusiksi, sillä halogeeneille ei ole riittävää tilaa katossa. Sähkärin ehdotus oli upotettavat kolmivaiheiset kosketinkiskot mutta soppelia mallia ei ole vielä löytynyt.

Myös yhdessä vaiheessa ajatuksissa ollut Renova-sarja vaihtuu huokeampaan sarjaan lähinnä vipukytkinrajoittuneisuuden takia. Sähkäri nimittäin vinkkasi kytkimien paikkoja ja sellaisenaan toteutettuna esimerkiksi olohuoneen kytkinnipusta tulisi aivan valtavan kokoinen. Käytännössä siihen tulisi 5 vipukytkintä päällekkäin. Niinpä joudumme hakeutumaan Jussiin, Impressivoon tai muuhun vastaavaan sarjaan, jotta saamme kaksi vipukytkintä vierekkäin yhteen rasiaan. Sinänsä harmi mutta toisaalta tuo Renova ei ollut just se, joka olisi sopinut tähän kohteeseen. Se oli aika lähellä mutta ei niin lähellä että kynsin ja hampain kiinni siitä pitäisin.

Muuta kasattuna

Kaiken purkamisen ohella on mukavaa saada kasattuakin jotain. Uutta lattiaa on nyt naulattu paikalleen reilut 2 neliötä ja hyvältä vaikuttaa. Lauta on aavistuksen kapeampaa, kuin vanha joten se "pykältää" saumassa. Tämä on varmastikin osaltaan vanhan laudan turpoamisesta ja elämisestä johtuvaa eroa. Vaihtoehto olisi ollut laittaa aina tietyin välimatkoin vanha lauta väliin, mutta seepraraidoitus ei kiinnosta. Ennemmin uusi lattia, joka puolustelee paikkaansa sillä, että siihen on lattia uusittu. Ja eiköhän toi ajan saatossa tasoitu. Ja silmä tottuu.

Kommentit (0)

This thread has been closed from taking new comments.